Over ons

“Innovation in plant science” - Botanica Innovare

Ons doel?

Bij Botanica Innovare willen we bijdragen aan nieuwe innovaties in de AgriFood sector door deze te begrijpen, te stimuleren, te verbinden en toe te passen. Voor zowel de gezondheid van de mens als die van de aarde.

Speerpunten

Botanica Innovare is een bedrijf met een hart voor gezondheid, duurzaamheid, samenwerking, ambitie en innovatie.

Botanica Innovare - Visie
Lees meer...

 

Passie

Onze passie komt voort uit de vraag: Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050? Het is een vraag die de komende jaren beantwoord moet worden. Botanica Innovare wil een bijdrage leveren aan de oplossing van dit vraagstuk.

Onze passie op een rijtje:
+ bewustwording creëren over de thema’s gezondheid, duurzaamheid en milieu;
+ food miles fors verminderen;
+ consumenten, nu en in de toekomst, voorzien van gezond, veilig en duurzaam voedsel op een verantwoorde manier!

Lees meer...

Sample image
Lees meer...

 

Visie

Botanica Innovare wil hét Nederlands Educatief Centrum voor Agrarische Kennis en Verticale Teelt worden. Wij streven ernaar om steden te voorzien van vers voedsel op een verantwoorde manier! Wij willen dat gezinnen waar dan ook toegang hebben tot gezond, veilig en duurzaam voedsel. Welkom in de toekomst die we aan het creëren zijn. Jij helpt toch ook mee?

Sample image
Lees meer...

 

Missie

Zorgen voor morgen! Botanica Innovare doet dit door bewustwording te creëren over de gezondheid van de mens als die van de aarde. Tevens willen we de food miles van gewassen fors verminderen. Dit gaan we doen op een verantwoorde manier, namelijk door gewassen verticaal te telen in een gesloten teeltsysteem waarbij géén gebruik wordt gemaakt van pesticiden!

Dit doen we door:
+ het verticale teeltsysteem te ontwikkelen zodat steden, nu en in de toekomst, worden voorzien van gezond, veilig en duurzaam voedsel;
+ een kenniscentrum te starten waar in een open dialoog kennis wordt gedeeld over het verticale teeltsysteem;
+ workshop aanbieden aan het basis- en voortgezet onderwijs waarin we thema’s als gezondheid, duurzaamheid en milieu in actieve workshops bespreken;
+ aanmoedigen van gezondere eetgewoonten die voor iedereen bruikbaar zijn;
+ een intensieve samenwerking te creëren tussen onderwijs, overheid en ondernemers.

Lees meer...

Zoekt u een inspirerende spreker voor presentaties, lezingen of workshops? Afhankelijk van de eigen wensen maakt Michelle Jongen van Botanica Innovare haar verhaal passend bij de doelgroep en de spreektijd. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.
nu boeken!