Research & Development

Met onze faciliteiten verrichten we onderzoek naar innovatieve teeltsystemen. Zo proberen we nieuwe technieken te begrijpen en te zoeken naar duurzame, maatschappelijke en economische toepassingen.

Motivatie

De aarde biedt van nature vele soorten voedsel. Met de komst van machines is de voedselketen 360 graden veranderd. Voedsel wordt gemanipuleerd naar de wensen van de mensen, maar is deze wens maatschappelijk verantwoord? Door het menselijk ingrijpen staat de voedselketen onder druk.

We reconstrueren en bestuderen de teeltsystemen met als doel de techniek beter te begrijpen en zo betere keuzes te maken. Dit doen we door de grenzen op te zoeken. Om tot krachtige eindresultaten te komen moeten we elkaar blijven uitdagen en inspireren. In ons onderzoekscentrum zoeken we de vraagstellingen op die er echt toe doen. Meer dan vroeger zullen die vraagstellingen afwijken van de traditionele gedachten. Nieuwe initiatieven gaan opduiken. We staan aan de start van een nieuwe zoektocht.

De vragen die we bij Botanica Innovare stellen zijn:

  • hoe kunnen we de maatschappij voorzien van gezond, veilig en duurzaam voedsel?
  • hoe keren we terug naar de basisbehoeften van gewassen?

Jonge spreker

Botanica Innovare organiseert ontmoetingen, ofwel expedities. De expedities zijn ontwikkeld voor mensen die hun visie willen aanscherpen op het gebied van milieuvraagstukken met als kernvraag: hoe maak ik het verschil en wat ga ik morgen doen? De activiteiten zijn gericht op de uitwisseling van kennis en ervaring waarin de deelnemers geïnspireerd en geactiveerd worden.

Aan de slag

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Met deze stelling maken we een start aan de expedities die speciaal voor het primair en voortgezet onderwijs zijn ontwikkeld. Het is van belang dat toekomstige generaties bewust worden van hun invloed op het milieu. Tijdens de expedities wordt nadrukkelijk ingegaan op de betere keuze.

Expeditie

Zorgen voor morgen! Botanica Innovare doet dit door bewustwording te creëren over de gezondheid van de mens als die van de aarde. Tevens willen we de food miles van gewassen fors verminderen. Dit gaan we doen op een verantwoorde manier, namelijk door gewassen verticaal te telen in een gesloten teeltsysteem waarbij géén gebruik wordt gemaakt van pesticiden!