Voedselbank Actie

Voedselbank Actie

Vorig jaar hebben 37.000 huishoudens, met een totaal van 94.000 mensen, gebruik gemaakt van de Voedselbank. Ook voor deze gezinnen geldt dat ze tijdens de feestdagen een kerstdiner op tafel willen zetten voor hun dierbaren. Helaas is dit vaak tevergeefs.

Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Iedereen kan de Voedselbank helpen. Een toepasselijk gezegde is dan ook “velen handen maken ligt werk.” Door heel Nederland hebben organisaties groot en klein zich ingezet om zo veel mogelijk producten in te zamelen. In Limburg heeft L1 zich van 7 t/m 17 december volop ingezet om mensen en bedrijven enthousiast te maken. Wij van Botanica Innovare pikten deze signalen al snel op en vonden het onze plicht om ook deel te nemen aan deze geweldige actie. Omdat we nog geen groot bereik hebben zijn we een Facebook actie gestart waarin mensen een Like konden Doneren. Bij elke 10 Likes/Comments zou Botanica Innovare een aantal producten aan de Voedselbank doneren. Verheugd kunnen we mededelen dat we in totaal 55 Likes/Comments hebben ontvangen. Vanwege onze actie heeft L1 ons benaderd om live tijdens de uitzending onze producten aan de Voedselbank te overhandigen. Vol enthousiasme hebben we 39 producten aan de Voedselbank afgegeven. Omdat wij ons bezig houden met het voedsel van de toekomst, hebben we gekozen voor verantwoorde producten. Daar waar dat mogelijk was hebben we biologische producten genomen. In totaal heeft Limburg een fantastisch resultaat behaald met in totaal 142.326 gedoneerde producten.

Wij willen nogmaals iedereen bedanken voor zijn steun! We zijn heel trots op dit resultaat en hopen dit volgend jaar zeker te gaan overtreffen.

Extra, extra, extraaa!

Heb jij de uitzending gemist? Niet getreurd, want je kunt alles terug kijken via L1. In de clip hieronder geeft Botanica Innovare op 7:06 min de pakketten af bij de afgiftebalie: http://www.l1.nl/video/slotshow-l1-samen-voor-voedselbank-2-17-dec-2015#.VnVReTxapwo.facebook

Onze Facebook actie kun je bekijken op: https://www.facebook.com/events/1665702810384058/

Meer informatie over de Voedselbank Nederland vind je op: http://www.voedselbankennederland.nl/Supermarkt - Met een trip de hele wereld rond