Hello Fresh in de praktijk

Hello Fresh in de praktijk
Druk, druk, druk. Een welbekende uitspraak van de hedendaagse consument. En alsof de dagelijkse bezigheden nog niet genoeg zijn moet je ook nog nadenken over een gezond voedingspatroon. Tsja, als je energie op is dan ontbreekt de zin om boodschappen te doen en gezonde maaltijd te bereiden nog wel eens. Om hier een einde aan te maken hebben bedrijven als Hello Fresh een oplossing bedacht, namelijk de maaltijdbox. Weg met kant-en-klaar en diepvries maaltijden en gaan voor de vitaminen!


Bestellen en lidmaatschap

Op de website van Hello Fresh kun je gemakkelijk kiezen uit drie verschillende maaltijdboxen, namelijk een Original-, Veggie- en Familybox. Ben je een alleseter dan heb je de luxe om elke week uit 9 recepten te kiezen, waarvan er 4 vegetarisch zijn. Wanneer je een keuze betreffende de box hebt gemaakt ga je door naar de volgende opties. Allereerst het aantal eters, dit kan variëren van 1 t/m 6 personen en het aantal te ontvangen maaltijden, waarbij je voor 3 of 5 maaltijden kiest. In het geval van de Veggiebox kun je alleen kiezen voor 3 maaltijden. Je ziet vervolgens het bijbehorende bedrag. Hoe meer personen de box gebruiken hoe goedkoper het bedrag per maaltijd wordt. De bezorging is in alle gevallen gratis!

Om je bestelling af te ronden moet je een account aanmaken. Dat betekent ook direct een lidmaatschap. Hier was ik in het begin een beetje huiverig voor. Voor je gevoel zit je direct ergens aan vast, maar het is het tegendeel. Dit zorgt voor een laagdrempeligheid. Je hoeft niet telkens al je gegevens in te voeren. Wil je een week geen maaltijdbox ontvangen? No worries, want je kunt je levering pauzeren. Dit kan tot 8 weken vooruit. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om je lidmaatschap definitief op te zeggen.


Gerecht keuze, variatie en versheid

Zoals ik zojuist aan het gegeven heb je bij de Original en Familybox de keuze uit 9 recepten. De Veggiebox heeft de keuze uit 4 recepten. Hieronder vindt je zowel mijn gekozen recepten als de overige recepten van week 37. Daarbij heb ik de vegetarische recepten met een V aangeduid.


Mijn keuze menu:

 • Klassieke Ierse ciderstoof met appel, rodekool en aardappelpuree
 • Scholfilet met ravigottesaus, ovenaardappelen en salade van sperziebonen
 • Parelgerst met kruidige merguezworstjes en karwijzaad
 • Pitabroodjes gevuld met salade van tomaat, rode biet en feta V
 • Jamies tagliatelle met basilicumpesto, tomaat, boontjes & spinazie V

Overige recepten:

 • Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's V
 • Groene viscurry met zoete pompoen en pikante rode peper
 • Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en ei V
 • Varkensroulleau met cranberry-notenvulling en broccolipuree*

Je ziet dat er voldoende variatie is tussen vlees, vis en groente. Ook het proberen van nieuwe (smaak)combinaties vind ik erg leuk. En dat niet alleen, je bent gewend om bijvoorbeeld rode kool op een vaste wijze te bereiden. Met deze recepten zie je ook dat het op een andere manier kan. Je wordt als het ware uit je kooksleur gehaald. Het laatste (9e) recept met het *sterretje is afkomstig uit het SBS6 programma "Over Smaak Valt Te Twisten". In dit TV programma gaat presentatrice Irene Moors samen met Meesterkok Rudolph van Veen op zoek naar de allerbeste kookclub van Nederland. Tijdens de uitzending wordt het winnende gerecht optioneel voor Hello Fresh gebruikers. Voor dit gerecht geldt een op = op regel. Wees er dus snel bij!

Hoe zit het met biologische producten? De producten in de box zijn niet altijd biologisch. Dat komt omdat ze de producten selecteren op basis van kwaliteit: ze moeten vers en lekker zijn. Wel moet het duidelijk zijn waar de producten vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd. Dit zijn criteria die Hello Fresh belangrijker vindt dan een keurmerk. Meer informatie over de selectiecriteria vindt je onder het kopje filosofie. Ik moet zeggen dat ik zeer positief ben over de versheid van de producten.

Bij de ontvangst van de maaltijdbox was alles netjes in een mooie doos verpakt. Op de doos staan verschillende tips en feitjes. Zoals het huilen bij uien snijden. Tip! Stop een stukje brood in je mondhoek. In de box zaten zelfs koelzakjes om het vlees en de vis koel te bewaren. De bezorger attendeert je erop dat je de doos direct moet uitpakken om alles goed te bewaren. Wil je weten hoe alles is verpakt? Check dan de unboxing waarin ik alle maaltijden laat zien. Elke maaltijd zit netjes gebundeld en je ontvangt tevens de bijbehorende receptenkaarten. Hierop staat:

 • een foto met het eindresultaat;
 • de bereidingstijd;
 • wanneer je het moet eten;
 • welke ingrediënten je nodig hebt;
 • eventuele allergieën;
 • de voedingswaarden;
 • en natuurlijk de bereidingswijze.

  Er zijn een aantal ingrediënten die niet in je maaltijdbox zitten, zoals boter, peper & zout, olie en dat soort spulletjes. Je krijgt op voorhand van het Hello Fresh team een email waarin staat wat jezelf in huis moet hebben. Op de bijbehorende receptenkaart vindt je hoeveel boter, olie etc je nodig hebt voor je maaltijd. ​

Bereiding en portiegrootte

De receptenkaarten zijn informatief en de bereiding is gemakkelijk. Ben je nieuwsgierig naar de bereiding van een maaltijd? Geen probleem want dit heb ik voor jouw gefilmd. Ik kan zeggen dat ik huiverig was voor zowel de bereidingstijd als de portiegrootte. Als je alle stappen gewoon doorloopt en niet echt treuzelt dan klopt de tijd reedelijk goed met een verloop van plus of min 5 minuten. Op die slak gaan we geen zout leggen.

Je hebt tijdens het bereiden van de maaltijd zelf de regie in handen. Jij bepaalt wat je wel en niet lekker vind. Het kan natuurlijk voorkomen dat je groente of iets dergelijks over hebt. Dat komt omdat ze geen halve komkommer of courgette in je box kunnen stoppen. Mocht je leftovers hebben dan kun je ervoor kiezen om dit in een ander gerecht toe te voegen. Dit zul je eerder tegen komen bij boxen met een oneven aantal personen. Tijdens het koken komen alle geuren en kleuren op gang. Het water loopt langzaam je mond in en je kunt niet wachten om aan tafel te gaan. Dan de portiegrootte. Ik moet toegeven soms zijn mijn ogen groter dan mijn mond. Wat ik wil zeggen is dat de porties ruim voldoende waren. Ik had niks te klagen!

Het oordeel

Ik ben super tevreden over Hello Fresh. Ik ga ook zeker voor een vervolg. De gerechten spreken me enorm aan en ook het proberen van nieuwe combinaties en nieuwe ingrediënten. Wanneer ik om 17:30 thuis kom heb ik geen zin om mezelf nog naar een supermarkt te moeten trekken. Het enigste dat ik nog moest doen was het kiezen van een gerecht. De bereiding was gemakkelijk en het resultaat ziet en smaakt geweldig! Ik ben vol lof en ik kan het iedereen aanraden.
Kortings coupon

Wil jezelf ook een Hello Fresh box proberen? Dat kan! Je kunt gebruik maken van de volgende kortingscode CBAEAS waarmee je op je eerste 2 maaltijdboxen €10 korting ontvangt. Dat is dus €20,- in je pocket!
PuurFair, de beurs voor duurzame inspiratie
#HelloFresh