De reis van groente en fruit

De reis van groente en fruit
De toekomst ligt in de handen van kinderen en jongeren van vandaag. Omdat zij een belangrijke factor zijn voor de gezondheid van de aarde is het belangrijk om hier een stuk bewustwording te creëren. Dit doen we door thema's als gezondheid, duurzaamheid en milieu in actieve workshops te bespreken. Op dit moment bieden we een workshop aan voor groep 7&8 van het basisonderwijs genaamd: De reis van groente en fruit.

Botanica Innovare helpt om het duurzaamheidsthema “De reis van groente en fruit” in de klas te brengen. Omdat leerlingen recht hebben te leren over de wereld waarin zij leven. Daarnaast kunnen kinderen zelf een steentje bijdragen voor een groenere wereld.

Tijdens de workshop leren de leerlingen onder andere kernbegrippen als import, export en duurzame ontwikkeling. Bekijken ze een productieproces en ontdekken ze met welke transportmiddelen producten naar Nederland worden gebracht en de afstand daarvan. Als laatste wordt gekeken naar de impact op het milieu en toekomstige teelttechnieken.

Botanica Innovare streeft naar een samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Als u meer informatie wilt of geïnteresseerd bent in een samenwerking neem dan contact met ons op.
Tips voor het verlagen van je voedselafdruk
Supermarkt - Met een trip de hele wereld rond